BACH IN STRESS * 12/12/2012

WEB VERSIE Bach in Stress   BACH IN STRESS
  CARLA HARDY
  &
  JEROEN de GROOT


  Woensdag 12 December 2012
 


Carla Hardy en Jeroen de Groot introduceren met Bach in Stress een bijzondere vorm van muziektheater. 

Een prachtige vertolking van vioolconcerten wordt gecombineerd met fragmenten van brieven uit de nalatenschap van Bach.
Door de subtiele wisselwerking van Bach’s muziek met zijn persoonlijke documenten ontstaat gedurende de avond een tot dusverre onbekend beeld van deze grote componist.       

 

Bach in Stress

Als voetnoten bij een levensgeschiedenis van een van de grootste Europese componisten wisselen in Bach in stress de muziek van Bach voor viool solo en historische brieven en documenten uit Bach's leven elkaar af. Carla Hardy heeft de teksten, afkomstig van Bach zelf, van zijn zoon Carl Philipp Emanuel en van bevriende componisten, vorsten, kerkbestuurders en stadsbestuurders, tot scènische fragmenten omgewerkt. De muziek van Bach wordt uitgevoerd door de violist Jeroen de Groot.

Uit die dramatische fragmenten in een voortdurende wisselwerking met Bachs muziek ontstaat geleidelijk een tot dusverre onbekend beeld van Bach. Hoe hij zwoegde om de eindjes aan elkaar te knopen, orgels keurde, slijmde, ruzie maakte, eer en roem vergaarde, gefrustreerd raakte .

De gekozen muziekstukken voor viool solo completeren dit beeld, zijn ermee in contrast of zetten telkens opnieuw de sfeer voor een nieuw tekstfragment.

Hardy en de Groot introduceren met Bach in Stress een vorm van documentair muziektheater die een prachtige vertolking van vioolconcerten van Bach combineert met achtergronden die voor de gemiddelde luisteraar nieuw zijn, maar juist voor de liefhebber van het oeuvre van Bach een bijzondere toevoeging bieden. Bach in Stress ontrafelt het raadsel Bach.

Website Jeroen de Groot

Een Paul Kaptein produktie

NAAR STARTPAGINA

NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN