KENTHURA'S KITCHEN * 9-11-2011

WEB_Kenturahs_Kitchen_OK_vs2  KENTHURA'S KITCHEN
  Jazz
  Trio Ed Baatsen


    woensdag 9 november 

 


De akoestische muziek van Kenthura’s Kitchen laat zich omschrijven als een avontuurlijke reis door een palet van klanken. Interactie, het avontuur zoeken, dynamiek en natuurlijk de improvisatie spelen een grote rol. Verassende wendingen, groovy baslijnen en spannende improvisaties zijn kenmerkend. De bandleden dagen elkaar voordurend uit, of versterken elkaar. Het trio, bestaande uit Ed Baatsen (piano), Han Slinger (contrabas) en Bert Kamsteeg (drums), speelt naast composities van Baatsen, eigen interpretaties van hedendaagse popsongs. De leden van het trio hebben allen hun sporen in de jazz verdiend en hebben een brede muzikale achtergrond, wat terug te horen is in hun manier van spelen en in de composities.

Ed Baatsen is verantwoordelijk voor de composities en arrangementen van dit trio. Zijn onlangs verschenen solo album “Up Close & Personal” kreeg lovende kritieken in de vakbladen. Een greep uit de recensies:  "Baatsen maakt gebruik van fraaie harmonieën en akkoordliggingen. Geen stortvloed van noten; het avontuur wordt juist gezocht in het kleine en het fijnzinnige."
(Koen Scherer, Draai om je oren)

 

“  Mooi in elk opzicht. Het is mooi gespeeld, mooi gecomponeerd en mooi opgenomen…. Beautiful!

(Bart Hollebrandse in Jazzflits) 

"..ingetogen, lyrisch en bedachtzaam pianospel..'
(Klaas Koopman in Pianowereld)

“Zijn nieuwe cd is zijn eerste solo-album en daarop laat de pianist met losse hand horen hoe mooi een piano kan klinken als de bespeler ervan maar bij zichzelf blijft.”

(Rinus van der Heijden, Jazzenzo)   
 

Website Ed Baatsen

www.kapteinproducties.nl

NAAR STARTPAGINA

ARCHIEF VOORSTELLINGEN