NIEUWJAARSCONCERT * 18/1/2013


Marjolein LatourPeter Vos foto Ger Wijtsma WEBMichele Filanti WEB


NIEUWJAARSCONCERT
  met
  Marjolein Latour, sopraan 
  Peter Vos, tenor
  Michele Filanti, bas
  &
F
rans van Tuijl, piano 

vrijdag 18 januari 2013

 Stel uw eigen programma samen tijdens het Nieuwjaarsconcert
op 18 januari a.s.!

Kies uit opera’s van Mozart, Bizet, Verdi en Puccini
en uit operettes van Lehár.

Een keuzeformulier wordt uitgereikt.

Door quizvragen te beantwoorden  over opera- en operettemuziek,
is er een fles champagne te winnen !

 

Een Nieuwjaarsconcert met een verrassende programmering en een toast op een voorspoedig 2013!!!

De Nederlandse sopraan Marjolein Latour en tenor Peter Vos in gezelschap van de Italiaanse bas Michele Filanti en de pianist Frans van Tuijl. Men gaat niet voorbij aan het traditionele repertoire van de gevestigde Nieuwjaarsconcerten, zoals de walsen en feestelijke stukken uit operettes. Maar er zijn ook uitstapjes naar opera. Rollen van de verliefde en treurende edelman tot de getoonzette duivels in Faust en Mefistofele; een zijpad naar Die Zauberflöte en zo meer.
Laat u verrassen ! Kortom een feestelijke avond om 2013 in te luiden
!


Marjolein Latour 
Sopraan Marjolein Latour startte in 1985 haar opleiding voor het Staatsexamen Muziekonderwijs. Onder begeleiding van Ank Reinders behaalde zij haar diploma voor het hoofdvak solozang in 1995. Naast haar opleiding nam Marjolein deel aan diverse masterclasses en operaklasse. Van 1993 tot 1998 was Marjolein verbonden aan Opera-/operettevereniging Thalia in Amsterdam, waar zij als soliste begon met de hoofdrol Laetitia in de operette The Zoo van Gilbert and Sullivan. Vervolgens vertolkte zij gedurende zes jaar de hoofdrollen in veertien producties van Thalia. Haar eerste opera-hoofdrol zong ze in 1994 en wel die van Madame Silberklang in de opera Der Schauspiel-direktor van W.A. Mozart. In 2000 heeft zij in de opera Hoffmans Vertellingen van J. Offenbach de rollen vervuld van Olympia, Antonia, Giullieta en Stella. In april 1999 nam Marjolein deel aan het TV-programma Una Voce Particolare, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid, waar zij op de eerste plaats eindigde. Na deze opnames begon Marjolein met haar professionele zangcarrière, o.a. met een hoofdrol in de opera Tosca van Puccini, waarvan een CD is uitgebracht.

Peter Vos 
Na een succesvol afgeronde studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, genoot de lyrische tenor Peter Vos, zijn zangopleiding bij Christa Wolfs-Van den Bosch, Jos van Eyck en Manfred Jung tot medio 2008. Hij volgde masterclasses bij John Bröcheler en Kurt Moll. Tot aan diens overlijden werd hij gecoacht door Hein Meens. Peter zong in binnen- en buitenland een scala aan grote en kleine solorollen in Opera (w.o. Faust, Remendado) en Operette (w.o. Tassilo, Danilo, Siedler). Daarnaast heeft hij een ruime oratorium en concert ervaring: oa. Bach: Passionen en verschillende cantates; Dvorak: Stabat Mater; Franck: les sept dernières paroles du Christ en croix; Haydn: Die Schöpfung; Händel: Messiah; Mendelssohn: Elias; Mozart: Requiem, Krönungsmesse; Ramirez: Misa Criolla; Rossini: Petite messe Solennelle; Saint-Saens: Oratoire de Noël.

Michele Filanti 
Michele Filanti is afgestudeerd in 1997 aan de Università Cattolica van Milaan in Opvoedingswetenschappen. In september 2001 heeft Michele een driejarige zangstudie gevolgd op de Scuola Musicale in foro Bonaparte, Maestro Carlo del Bosco (Milaan). Hij zingt in het koor van het Auditorium “G. Verdi” (MILAAN), onder leiding van de dirigenten Riccardo Chailly en Romano Gandolfi. Maakt zijn debuut in “La Traviata” (G.Verdi), in de rol van dokter Grenvil, op de Scuola d’Arte Drammatica Paolo Grassi (MILANO). Daarna krijgt hij vele rollen aangeboden zoals: La Boheme (G.Puccini), in de rollen van Benoit en Alcindoro. Teatro Santa Maria Incoronata (MILAAN) / Rigoletto (G. Verdi), in de rol van Monterone (COMO) / Rigoletto (G. Verdi), in de rol van Sparafucile (COMO) / L’Elisir d’Amore (G. Donizetti) in de rol van Dulcamara (PARMA). In 2008 komt Michele in de finale van het zangconcours “Cappuccilli,Patanè, Respighi” (ALESSANDRIA). 

Frans van Tuijl 
pianist studeerde aan de Schumann-academie en was een leerling van Jan Wijn. Hij heeft  passie en talent om  begaafde, klassiek geschoolde zangers en  instrumentalisten te begeleiden  bij concerten en  recitals, audities eindexamens en anders soortige optredens; Van Tuijl geeft workshops en masterclasses. Van Tuijl  heeft meegewerkt aan de TV programma's "Una Voce Particolare, "Van Popster tot Operaster" en  "Mattheus Masterclass  2012” met de bariton Maarten Koningsberger als Master. Samen met muziekproducent/zangcoach  Sigrid van der Linden vormt hij een duo met coaching, auditievoorbereiding, instudering van rollen etc. Frans van Tuijl vormt een vast pianotrio   "Atrium Trio" met de violiste Eveline Trap en de cellist Nico Trap. Recent  heeft hij op het Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch de begeleiding verzorgd van de "soapy "opera Pasquaal (gebaseerd op  Donizetti’s Don Pasquale) . Frans van Tuijl is de initiatiefnemer van de Stichting Concert Frans van Tuijl te Waalre. Het doel van de stichting is om klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen letterlijk en figuurlijk en uitstekende  zangers en instrumentalisten te laten optreden en jonge musici ervaring te laten opdoen. 

 

 


FRANS WEB Frans van Tuijl  

  Website Marjolein Latour

  Website Peter Vos

  Website Michele Filanti

  Website Frans van Tuijl

  NAAR STARTPAGINA

NAAR VOORSTELLINGEN

NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN