LA PAT * 2/3/2013

 

  LA PAT  
  Charmer of Souls
  HET FENOMEEN

  in het Apollofirst Theater.

  Vanwege grote belangstelling

  SUCCES  REPRISE

 

  Zaterdag 2 maart 2013 


 UITVERKOCHT
  

 

 

Patty Trossel (Charmer of Souls) brengt, met meesterpianist Bert van den Brink (Boy Edgar prijs 2007), een prachtig programma, dat tot diep in de ziel dringt. Ze zingt gedichten van Rainer Maria Rilke, brengt ze Brahms en schildert ze Mahler. Miniatuurt ze Piazolla. A la Pat natuurlijk. 

Patty Trossèl (La Pat) komt terug naar de Nederlandse theaters! In Charmer of Souls geen extravagante kostuums of veelkoppige band, maar de puurheid en intimiteit van Patty Trossèl en haar fenomenale stem, begeleid door pianist Bert van den Brink. 

Na jaren alleen eigen werk te hebben gezongen, waagt La Pat zich in Charmer of souls voor het eerst aan repertoire van andere schrijvers. Behalve Duitstalige liederen van haar laatste cd Erinnerung, geïnspireerd op de gedichten van Rainer Maria Rilke, zingt ze ook bestaande werken in meerdere stijlen van Piazzola, Abbey Lincoln tot Mahler en Brahms. Maar dan wel op haar eigen manier, want ze blijft natuurlijk La Pat. Aan elk nummer is eindeloos gevijld en geslepen tot ze precies die ruimte, diepte en harmonie hebben die zo kenmerkend zijn voor haar stijl. 

Een avond La Pat is een avond kracht gehuld in kwetsbaarheid, een uniek verbond tussen publiek en performer. Of ze nu in een kleine zaal staat of op een concertpodium, begeleid door het Metropole-orkest of door een enkele pianist, gekleed in een exotisch kostuum of een subtiele outfit: als publiek word je telkens weer geraakt door haar stem, haar bezieling en haar uitzonderlijke talent. Een belevenis die je niet mag missen.

Piano: Bert van den Brink    
In 2007 kreeg Bert van den Brink de    
VPRO/BOY EDGARPRIJS    
  

foto: Paul van de Woestijne   

Website LA PAT

Website Bert van den Brink

 

 

bestof1-hoesklein

 

NAAR STARTPAGINA   

NAAR VOORSTELLINGEN

NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN

  

 

 

 

 

ACCORDEON