GARE DE LYON * 16 april t/m 4 mei 2016

Gare de Lyon 2 AGENDA  Geachte bezoeker van ons theater,
   met het muziek/theaterstuk  GARE DE LYON

   eindigen wij ons theaterseizoen. 
   Helaas zijn alle voorstellingen inmiddels uitverkocht.
   Volgend seizoen gaat GARE DE LYON op tournee;
o.a.
zaterdag 18 maart 2017

spelen we in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Klik HIER voor de complete speellijst 
Klik HIER voor artiekel Jette van der Meij

  Met vriendelijke groet

  Het Apollofirst Theater team   

 

  GARE DE LYON

  Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde
  die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden.

  Een spannende Muziek-Theater voorstelling
  met historische filmbeelden voor een breed publiek.

  Speeldata tussen 16 april en 4 mei 2016
   i.s.m. Impresariaat Kaptein Producties

  Van de auteur van 
  'Slotakkoorden'. 

  Ontwerp affiche: Roland de Groot 
  JETTE van der MEIJ - BARTHO BRAAT
  WEB jette cid image002 jpg01D0CB8A        WEB bartho cid image003 jpg01D0CB8A

foto's: Jan Jelle de Boer

Toegang: € 22,50

Woensdag  13 april 2016 / 20:30 uur Besloten Try-Out
Vrijdag       15 april 2016 / 20:30 uur Besloten Try-Out

Zaterdag     16 april 2016 / 20:30 uur    UITVERKOCHT 
Zondag       17 april 2016 / 16:00 uur    UITVERKOCHT Zondagmiddag matinee aanvang 16:00 uur
Dinsdag      19 april 2016 / 20:30 uur    UITVERKOCHT 
Woensdag  20 april 2016 / 20:30 uur    UITVERKOCHT 
Donderdag  21 april 2016 / 20:30 uur    UITVERKOCHT 
Donderdag  28 april 2016 / 20:30 uur    UITVERKOCHT
Vrijdag        29 april 2016 / 20:30 uur    UITVERKOCHT
Dinsdag       3 mei 2016 / 20:30 uur       UITVERKOCHT
Woensdag   4 mei 2016 / 18:00 uur       UITVERKOCHT   Andere aanvangstijd i.v.m. herdenking op Apollolaan


HERDENKINGSVOORSTELLING
Woensdag   4 mei 2016 / 18:00 uur     UITVERKOCHT

LET OP, andere aanvangstijd i.v.m. de herdenking op de Apollolaan. 
Entreeprijs € 22,50  (Inclusief koffie/thee complet, alleen 4 mei)
Hiervoor verwachten wij u, traditiegetrouw, bij ons terug na de officiële herdenking op de Apollolaan


WIJ MAKEN DEEL UIT VAN THEATER NA DE DAM
www.theaternadedam.nl

Regie: Ad de Bont
Script: Wies Venmans

Als u met Ideal betaalt; bevestiging uitprinten.
De kaart(en) liggen dan klaar aan onze balie
tot aanvang van de voorstelling of tijdens 
kantooruren van maandag t/m vrijdag
en 1,5 uur voor de voorstelling.   

Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden. 

Parijs 1942. Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als ze samen een onvoorstelbare ontdekking doen.
Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.
 

WEB station  Apollo First-388 02 05 small  WEB eiffeltoren Apollo First-533 03

Jette van der Meij
Volgde twee jaar conservatorium afd. Jazz en Geïmproviseerde muziek. Vervolgens Academie voor Kleinkunst, waar ze in contact kwam met schrijver, regisseur Ad de Bont, die haar hielp met zoeken naar een eigen theatervorm. Deze samenwerking resulteerde in de muziektheater producties Het Ritueel en Kripuur, waarvoor zij de Creativiteitsprijs , de Top Naeff  prijs en een gedeelde tweede prijs op het Festival Le Grand Prix Du Theatre in ontvangst mocht nemen. Richtte samen met Astrid Seriese en Peggy Larson haar eigen close-harmonie groep De Melodoewaps op. Maakte bovendien deel uit van het koor Tamam van Peggy Larson. Werkte o.a. ook  met Louis Andriessen, Robert Wilson en Nedly Elstak (Several Singers en het Paradise Lost and Regained Orchestra). Speelde in de musicals Heyermans, Larry en Ti Ta Tovenaar. Had een rol in de speelfilm Honneponnetje van Ruud van Hemert. Nam deel aan het EO programma De Mattheus Passion Masterclass. Speelt vanaf het begin (1990) Laura Alberts-Selmhorst in de televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden, waarnaast zij altijd haar eigen muziek theaterproducties is blijven doen met o.a. pianist/componist Martin van Dijk, Simon Planting (bas), Martin Haak (piano), Henk van Twillert (saxofoon). Haar laatste programma was Lied van Licht, in samenwerking met pianist Tjako van Schie. Is bijzonder verheugd om na zo’n lange tijd weer samen te werken met regisseur Ad de Bont.

Bartho Braat
studeerde geschiedenis en theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn carrière als acteur bij Toneelgroep Centrum. Daarna werd hij free lance acteur en speelde hij in tal van films (o.a. "Mama is boos" van Ruud van Hemert en "De Ratelrat" van Wim Verstappen) en televisieseries zoals “Zeg ‘ns Aaa”, “Medisch Centrum West” en “Het wassende water”. Televisie- ervaring deed hij ook op in een aantal krimi’s in Duitsland (o.a. “Auf Achse”), in  België met “Adriaan Brouwer” en in Ierland met “Vicious Circle”. Hij heeft in vrijwel alle Nederlandse theaters gespeeld en kent de kleine, de middelgrote en grote zalen o.m. met “Bremer Freiheit” van Rainer Fassbinder en met “Stevie” van Hugh Whitemore. Hij speelde en produceerde eenacters van de Poolse absurdist Slawomir Mrozek en tourde samen met contrabassiste Kim Soepnel met “De burggravin van Vergi”. In de musical “La Cage Aux Folles” speelde hij de rol van Monsieur Dindon. Comedy en klucht deed hij met Joop Doderer  (“Op glad ijs”) en de Belgische Komedie Compagnie (“Taxi Taxi”) en samen met o.a. Arian van Bavel in “Prettig gestoord”. Bartho heeft veel Nederlandse nasynchronisaties  gedaan o.a. voor  “De Tweenies”, “De Turtels” en veel producties van Disney en Dreamland. Sedert 1991 speelt hij Jef in “Goede tijden, slechte tijden”.  

Regie: Ad de Bont
Ad de Bont was van 1982 tot 2009 artistiek leider van jeugdtheater-gezelschap Wederzijds. Voor dit gezelschap schreef en regisseerde hij een groot aantal producties. Ook voor groepen en instellingen als Het Vervolg, Theatergroep Mevrouw Smit, De Trust, B&D, Het Paleis in Antwerpen, de NCRV en Press Now schreef hij toneelteksten. Bij Het Vervolg, Fact, Speeltheater Holland, KJT Antwerpen, Schauburg Münchenen het Paleis in Antwerpen verzorgde hij regies. Veel van zijn stukken zijn vertaald. Naast de vier grote Europese talen, ook in de Scandinavischetalen, het Hongaars, Portugees en Italiaans. Van 2009 tot 2013 vormde hij samen met Liesbeth Coltof  de artistieke leiding van het gefuseerde gezelschap de Toneelmakerij. Ad de Bont werd onderscheiden met de Hans Snoekprijs (6x), met de First International Ostakino Prize in Moskou (1994), de VKV prijs (1998), de Deutsche Kindertheater Preis (1998), de Edmond Hustinxprijs (2004), het Laureaat du MPE (Canada - 2006), De Gouden Krekel (2008 en 2013), De Nederlands-Duitse Kinder- en Jeugdtoneelschrijvers-prijs  (2010 en 2013), de Assitej-prijs (2010), de Taalunie Toneelschrijfprijs (2012), de Jugendtheaterpreis Baden-Württemberg (2012) en de Charlotte Köhlerprijs (2014)

 

WWW.VENMANSPRODUCTIONS.COM
NAAR RESERVEREN
NAAR STARTPAGINA
NAAR VOORSTELLINGEN