NOITE DE FADO * Maria de Fátima & Miguel Ramos * 22/10/2014

FADO VROUWFADO MAN WEB  NOITE DE FADO
  Maria de Fátima en Miguel Ramos
  Een unieke belevenis die onze Fado liefhebbers niet mogen missen.

  Een Apollofirst Theater Special !!

                      UITVERKOCHT 
  Woensdag 22 oktober 2014 / 20:30 uur

 

 

  

Miguel Ramos werd de Fado met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen ging hij al met zijn vader Vitor mee naar diens optredens. Vitor Ramos was, als één van de beste gitaristen van zijn tijd, thuis in alle fadohuizen van Lissabon. Op zijn 14de begon Miguel zijn eigen zangcarrière. In 1996 (op twintigjarige leeftijd) werd hij bekroond met de eerste prijs van de 'Grande Noite do Fado'Naast zanger is Miguel ook een uitstekende gitarist en begeleider van legendarische artiesten als Camané en Carlos do Carmo.

Maria de Fátima, de grote Fadista die geen introductie meer nodig heeft. Haar warme altstem contrasteert perfect met de prachtige falsetto van Miguel. Na haar indrukwekkende carrière als tiener-ster in Portugal nam zij in 1980 de Fado mee naar Nederland waar zij sinds die tijd haar domicilie heeft.

Maria & Miguel, twee grote Fadista's hebben al vele jaren een bijzondere band. Wij verheugen ons erop deze twee mensen, met hun krachtige en emotionele vertolkingen waarin ze elkaar tot het uiterste zullen inspireren, samen te zien optreden.

Begeleiders:
Daniel Raposo - Portugees gitaar
Hans van Gelderen - Klassiek gitaar
Felix Hildenbrand - Bas

 

NAAR RESERVEREN
NAAR STARTPAGINA
NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN