TRIO TANGO EXTREMO * 11 december 2015

Tango Extremo Trio WEBSITE  TRIO TANGO EXTREMO
  Tanya Schaap: viool
  Rob van Kreeveld: piano
  Sandor Kem: contrabas

  Vrijdag 11 december 2015 / 20:30 uur

  Toegang: € 19,00      

  

  Als u met Ideal betaalt: bevestiging uitprinten.
  De kaart(en) liggen dan klaar aan onze balie
  tijdens kantoor uren van maandag t/m vrijdag
  en vanaf 1½ uur voor de voorstelling.

 

 

Het Trio Tango Extremo neemt u een avondlang mee op een zwoele, slapeloze nacht in het hart van de tango: Buenos Aires. Tango’s van Julián PLaza, Pedro Laurenz maar natuurlijk ook van de grootmeester Astor Piazzolla zullen de revue passeren. Het trio zal deze avond niet alleen typscha tango’s spelen, maar ook eigen arrangementen van werken van grootste musici als Edith Piaf, Jacques Brel, Sergei Rachmaninoff en Claude Debussy. 

TrioTango Extremo heeft sinds sinds haar oprichting in 2003 een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’
te noemen is. De groep tourt over de hele wereld en op alle grote en kleinere concertpodia van Nederland.
De groep zal 11 december haar debuut hebben in het Apollofirst theater. Mis het niet! Meer informatie?
Kijk op www.tangoextremo.com

Tanya Schaap – viool

Oprichtster en artistiek leider is violiste Tanya Schaap. Studeerde Klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep ook speelt in het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië. Daar neemt zij samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt zij over de hele wereld.

Rob van Kreeveld – piano
Pianist Rob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel Klassieke- als Jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uidagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een CD opname met Stan Getz. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Sandor Kem – contrabas
De Hongaarse bassist Sandor Kem studeerde contrabas aan het conservatorium in Rotterdam en vervolgde zijn studie in Amerika aan het UNT, waar hij studeerde bij grote meesters als Rufus Reid, Eddie Gomez en Mike Richmond. Sandor sloot zijn master studie met groot succes af aan het conservatorium van Rotterdam. Tegenwoordig is hij ‘first call’ in de scene en speelt in verschillende formaties waaronder het Malando orkest, de Benoit Martiny Band, de Goksel Yilmaz band en vanaf dit theaterseizoen bij Tango Extremo. 

NAAR RESERVEREN
NAAR STARTPAGINA
NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN