OSTER & OSTER * 6 oktober 2016

2016 10 06 WEB OSTER Broer en zus 2  Annemarie Oster & Martien Oster
  OSTER & OSTER
  Lief, leed, leut & lust

  Donderdag 6 oktober 2016 / 20:30 uur

  Toegang:  € 21,00      UITVERKOCHT     

 

  Foto: Maarten Vis

  Als u met iDeal betaalt: bevestiging uitprinten.
  De kaart(en) liggen dan klaar aan onze balie
  tijdens kantoor uren van maandag t/m vrijdag
  en vanaf 1½ uur voor de voorstelling.

Oster & Oster Oster & Oster is een programma over lief en leed, leut en lust, over de eerste kus en de laatste loodjes, over toneelspelende ouders en over ‘weemoedigheid die niemand kan verklaren’. Annemarie, in een vorig leven cabaretière, tegenwoordig schrijfster/columniste en af en toe actrice
en Martien, gitarist/zanger/componist, delen de zelfde vader, de acteur Guus Oster. Aan hem danken zij hun gevoel voor humor, kritische geest, muzikaliteit (Martien) en verbale vaardigheid (Annemarie). In hun optreden wordt niets ‘beweerd’. Alles wat wordt gezegd, gezongen en gespeeld is wars van enige pretentie. Nu eens vertelt zij een van haar tragikomische verhalen die zich meer dan eens afspelen in de toneelwereld, dan weer laat hij een eigen compositie horen. Kortom, een verrassend programma waarbij niemand zich verveelt, sterker, zich kostelijk amuseert!

Eind jaren zestig mocht Annemarie Oster een  radioprogrammaatje waarin zij op eigen teksten diverse zangeressen parodieerde, voor de televisie brengen. Naar aanleiding hiervan kwam zij terecht bij de televisie in het satirische programma “Hadimassa”. ‘s Avonds nam zij op het toneeltje van cabaretgezelschap  Lurelei, de rol op zich van Jasperina de Jong. Later maakte zij een langspeelplaat met eigen liedjes op muziek van Harry Bannink: “Liefde op het laatste gezicht” waar een televisieprogramma van werd gemaakt. Allengs legde zij zich meer toe op het geschreven woord. In 1980 verscheen  “Een Moeder van Niks” waarvan zo’n 40.000 exemplaren werden verkocht. Volgden o.a. ‘Sjans‘, ‘Een vrouw om achterna te reizen’, een biografie over haar moeder Ank van der Moer en ‘Mooi geweest’ Zij schreef voor tal van tijdschriften, was theaterrecensente bij HP/de tijd en is al jaren columniste bij de Volkskrant. Afgelopen twee seizoenen toerde zij door het land met Liesbeth List.

Martien Oster is een gitarist met een brede achtergrond: hij speelde met Diana Krall, Monty Alexander en Scott Hamilton maar ook met funky organist Lonnie Smith. Smith gaf Martien een groot compliment als jazzmuzikant: ‘Martien is bad!’ Ook begeleidde hij Nederlandse artiesten als Joke Bruys en Gerrie van der Klei. Hij studeerde aan het Musician Institute in Los Angeles en won onder meer als solospeler het Meervaart Jazz Festival. Op zijn vierentwintigste werd hij docent aan het Hilversums Conservatorium, het later Conservatorium van Amsterdam. Onlangs gaf hij de brui aan deze functie om zich meer te kunnen concentreren op eigen optredens, met onder anderen jazzgitarist Larry Coryell.

NAAR RESERVEREN
NAAR STARTPAGINA
NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN