CHANTANGO - NADJA ET LES GAMINS * 17-3-2011

NadjaLesG-cMartinPluimers-DSC_0811CHANTANGO
Van Piaf tot Piazzolla
NADJA ET LES GAMINS

Donderdag 17 maart  

NADJA ET LES GAMINS
NADJA FILTZER - chansonniëre zong met 'Nadjazzda' -Braziliaans en jazz- op Oerol, Sail en het Bevrijdingsfestival. Zij studeerde af als actrice, na twaalf jaar theater en cabaret, blijkt muziek toch haar grootste liefde. In het theaterconcert Chantango zingt Nadja met 'joie de vivre' en bevlogenheid chansons als l' Hymne á l'amour' van Piaf,  Argentijnse tango's als 'Oblivion' van Piazzolla en eigen composities; ook in het Nederlands. Met haar Russisch-Joodse oma, Mexicaanse vader en Nederlandse moeder verenigt Nadja zowel de melancholie van het oude Europa als de passie van Latijns-Amerika in zich. Nadja won de Publieksprijs Concours de la Chanson 2009 - Alliance Française. Liesbeth List noemde haar vertolking van 'la Foule' 'impeccable' (onfeilbaar). 'Les Gamins' werden geprezen om hun fantastische spel. Wie zij zijn?

ANDRÉ VROLIJK - vierde generatie accordeonist in zijn familie. Studeerde af aan het conservatorium: klassiek. Speelde met het 'Metropole-orkest', Jenny Arean,'de Toppers', tango-orkest 'Malando'.

KEES POST - studeerde af als klassiek pianist, won de Groningse jazzprijs, toerde in de USA met Hans Dulfer en arrangeerde de laatste CD van de legendarische Leo Fuld.

HARM WIJNTJES - contrabassist speelde met Ramses Shaffy, Rosenberg-Trio, Mathilde Santing en la Pat.

MIRELLA PIRSKANEN ‚ -violiste - toerde met Flairck en met Cirque du Soleil door Europa en Japan.

KAY SLEKING, - gitarist, speelde in het Buenos Aires Tango Festival en doceert aan de tango-afdeling van het Rotterdams conservatorium.
www.kapteinproducties.nl

NAAR STARTPAGINA

ARCHIEF VOORSTELLINGEN